Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

$5 ТИС., БО ПОКАЗАВ ТРИ ПАЛЬЦІ…

22 червня в Івано-Франківському суді розпочався допит свідків в справі колишнього директора Івано-Франківського міського фонду комунального майна Богдана Чупірчука, якого обвинуваючують в хабарництві.

Як розповіла Суду свідок Сірик, яка й подала заяву до правоохоронних органів на Чупірчука, ПП ”Мегаполіс контингент”, де вона працює менеджером по роботі з клієнтами, займається культурною діяльністю і у лютому ц. р. вирішило відкрити в Івано-Франківську художню галерею…

Спершу Сірик намагалася зустрітися з мером міста для вирішення цього питання, але її скерували до Чупірчука та Зіновія Фітеля. Тоді підприємству запропонували кілька приміщень, а коли вибір приміщення було зроблено, в ПП ”Мегаполіс контингент” розпочали збір і підготовку документів…

І відразу ж почалися проблеми – всі документи повертали. Тому щоб «вирішити» бюрократичну тяганину Сірик звернулася до Чупірчука. 27 лютого відбулося засідання виконкому, а 11 березня жінка зустрілася з Чупірчуком. Під час зустрічі, за словами Сірик, Чупірчук за сприяння у вирішенні питання показав їй жестом три пальці. З чого саме свідок зробила висновок, що це вимагання хабара (хоча, можливо, що насправді Чопірчук їй натякав, що він – свободівський симпатик?).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Передачу 5 тис у. о., які аж ніяк не в’яжуться зі згаданими трьома пальцями, свідок, буцімто виправдовуючись, пояснила тим, що Чупірчук мав отримати 1 тис у. о., а 3 тис у. о. мало б піти ”наверх”, як припускає Сірик, Зіновію Фітелю, а ще 20 тис гривень мало б піти на потреби учасників АТО!

Тому Сірик уточнила – 27 лютого запитала в Чупірчука, чи вистачить 3 тис доларів на оренду приміщення, коли оренда коштує 6 тис гривень. Чупірчук сказав, що так. І з цього вона зробила висновок, що Чупірчук вимагає хабар.
Також свідок повідомила про зустріч 20 лютого в кабінеті в Фітеля, де був присутнім крім неї і заступника мера і Чупірчук, Фітель пообіцяв Сірик, що вони сприятимуть наданню приміщення.

Після таких слів свідка, чиї свідчення ґрунтуються переважно на одних її власних припущеннях, не треба бути юристом, щоб зрозуміти, що справа обвинувачення розвалюється. Хоча за інших обставин, свідок, який бере від власного керівництва на дачу хабара 5 тис. у. о., бо вважає, що саме таку суму символізують показані обвинувачуваним три пальці, сам може бути перекваліфікованим у розряд обвинувачуваних…

Підготував Петро Дуля

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності