Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, проводити штурмові дії, витісняючи противника на південному та північному флангах.

Українські військові встановили вогневий контроль у районі Кліщіївки. Це дає можливість ЗСУ накривати російських окупантів у навколишніх населених пунктах.

Варто зазначити, що Кліщіївка – одна з головних точок під Бахмутом. Наприкінці 2022 року противник після довгих боів окупував  це село, перетворивши згодом його на свій ключовий опорний пункт.

Кліщіївка, розташована за п’ять кілометрів на південь від Бахмута, прикриває підступи як до самого міста, так і до траси з боку Костянтинівки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Бої тривають. Контроль за панівними висотами в районі Кліщіївки дає можливість говорити про встановлення вогневого контролю не тільки над цим населеним пунктом, а відповідно – навколишніми населеними пунктами. Що дасть додатковий стимул в моменті просування Збройних сил.

На цьому відтинку фронту ширина українського наступу приблизно 20-25 кілометрів. Самі росіяни визнають успішний характер просування Збройних сил України.

Контроль над панівними висотами в районі Кліщіївки та Берхівки дає можливість ЗСУ встановити вогневий контроль над локаціями окупантів. В першу чергу мовиться про трасу Дебальцево – Слов’янськ, яка використовується окупаційною армією як основна артерія для логістичної підтримки.

Наразі окупаційні війська Росії продовжують спроби повернути собі позиції поблизу Кліщіївки. Російські окупанти застосовують артилерію та міномети,  але не мають успіхів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Богданівка, Часів Яр, Оріхово-Василівка, Іванівське та Біла Гора Донецької області.

Своєю чергою  повідомляється про успіх Сил оборони в результаті наступу біля села Кліщіївка. Зокрема, зазнається, що українські війська продовжують тиснути на російські сили і вибивають їх із раніше захоплених рубежів. Окупанти чинять потужний опір, активно застосовують резерви, зазнають величезних втрат.

Як повідомив речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, у районі Кліщіївки йдуть потужні бої. Військовий натякнув, що через деякий час будуть повідомлені позитивні новини щодо Кліщіївки.

Успіхи в Кліщіївці — це ще один крок у створенні оперативного оточення Бахмута.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаю, Міністерство оборони США фіксує просування вперед Сил оборони України в рамках контрнаступу, проте прогнозує, що це буде важка й тривала боротьба.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності