Про це розповіли у прес-службі Офісу генерального прокурора України.

До Шевченківського районного суду Києва скеровано обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера – начальника одного з управлінь ГУ Нацполіції в Київській області за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)“, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, працівники управління, використовуючи підроблені документи, відкрили зарплатні карткові рахунки в одному з банків на 24 підставні особи, які не перебували у трудових відносинах з управлінням.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Упродовж 6 років вони здійснювали нарахування і виплату зарплати, перераховуючи кошти на відкриті та власні рахунки.

Через службову недбалість головна бухгалтер упродовж тривалого часу не контролювала діяльність підлеглих працівників з питань нарахування та виплати заробітної плати, приймала до виконання підроблені платіжні відомості, безконтрольно погоджувала і підписувала їх, завіряючи печаткою установи, а також організовувала їх надходження для виконання в банк“, – додали у прес-службі.

Унаслідок безпідставної виплати зарплати державі завдано понад 4,6 млн грн збитків.

У разі доведення вини, головному бухгалтеру загрожує від двох до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО із інтернету