Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

8 перемог України за 100 днів повномасштабної війни

Внаслідок жорстоких боїв лютого – березня ЗСУ вдалося зірвати плани російських окупантів у “парадному” темпі захопити нашу країну. Нині українські Сили оборони ведуть бої на сході й на півдні, є у нас успіхи, а є й невдачі. Далі – в ексклюзивному блозі для сайту 24 каналу.

Сталеві ЗСУ

Головне, чого ми досягли за минулі три місяці, – це звільнення Силами оборони раніше окупованих територій. Нині 80% території країни контролюють Збройні Сили України. Це наш перший і головний успіх.

ЗСУ вдалося втримати лінію оборони, після цього розгорнути на деяких напрямках контрнаступ і відбити у противника раніше захоплені території. Загальна кількість звільнених населених пунктів нині сягає приблизно 1 100. Крім військового, це, відповідно, і психологічний ефект, який свідчить про здатність ЗСУ здійснювати не тільки опір, а й вести контрнаступ.

Повторюся, основний успіх ЗСУ – те, що вдалося втримати ситуацію, ба більше, не лише утримати рубежі, а й перейти до контрнаступу і звільнення територій. Наша армія зуміла змінити характер військового протистояння в неочікуваному для росіян напрямку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Друзі зі зброєю

Окрім суто внутрішніх воєнних здобутків, до наших основних успіхів слід зарахувати залучення широкої міжнародної коаліції задля протистояння російській агресії.

Як наслідок – у нас з’явилася можливість отримання новітніх зразків військової техніки від країн НАТО, а також позаблокових держав-союзників Північноатлантичного альянсу.

Окупантів убивають з кожного вікна

Третє – це формування Сил територіальної оборони і, що принципово важливо, їх залучення до активної фази військового протистояння безпосередньо на лінії фронту. Четверте – розгортання сил спротиву на окупованих територіях.

В ріднім домі панувати не дамо нікому

П’яте – побудова логістики, яка дозволяє, незважаючи на точкові удари з боку РФ, здійснювати як передислокацію, так і накопичення матеріально-технічних резервів, а також забезпечити постачання новітнього озброєння з закордону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Шосте – розбудова ешелонованої системи протиповітряної оборони, яка дозволяє протягом трьох місяців тримати більшість ключових об’єктів критичної інфраструктури поза активною діяльністю російських сил.

Головна перемога

Сьоме – консолідація українського суспільства. За три місяці активної інформаційно-пропагандистської атаки на свідомість українців ворогу не вдалося посіяти розбрат на тезах політичних, мовних чи релігійних відмінностей у нашому суспільстві. Це було основним завданням роспропаганди, і воно провалилося. І це – наш спільний успіх.

Звідси випливає й наступне досягнення України і українців – феноменально високий ступінь довіри населення до державної інституції. Нині ЗСУ довіряють більше ніж 90 відсотків громадян України. Це дуже позитивний сигнал для нас і дуже поганий для агресора.

Збройні Сили України дають відсіч ворогу! Ми – під надійним захистом наших військових. Зберігаємо спокій і віримо в ЗСУ! І головне – віримо в нашу перемогу!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності