Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Від російського газу відмовляється Польща, – у неї є альтернатива

Без блакитного  російського палива Польща обходитиметься з 2023 року, і це у той час, коли решта ЄС застигла в переляку перед рекордним зростанням ціни на газ, яка перевалила позначку в $800!..

Про це заявив представник уряду Польщі в галузі стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський.

Наїмський пояснив, що Польща повністю відмовиться від російського газу, коли запрацює трубопровід Baltic Pipe. Це має відбутися в 2023 році.

Ми не будемо продовжувати контракт з російським “Газпромом”“, – сказав чиновник і висловив сподівання на те, що Baltic Pipe запрацює з 1 жовтня 2022 року.

Представник уряду зазначив, що після запуску газопроводу Польща збирається наростити використовувані обсяги блакитного палива на 50%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також він пояснив, що польська компанія Gaz-System будує міжмережеві з’єднання в сусідні країни, це дозволить імпортувати необхідний для економіки обсяг газу з інших джерел, уникаючи російських.

Baltic Pipe з’єднує норвезькі газові родовища з Данією і Польщею.

Очікувана потужність газопроводу складе 10 мільярдів кубометрів на рік. За словами Наїмські, екологічні питання, які викликали затримку будівництва, на цей час вирішено.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності