Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Від російського газу відмовляється Польща, – у неї є альтернатива

Без блакитного  російського палива Польща обходитиметься з 2023 року, і це у той час, коли решта ЄС застигла в переляку перед рекордним зростанням ціни на газ, яка перевалила позначку в $800!..

Про це заявив представник уряду Польщі в галузі стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський.

Наїмський пояснив, що Польща повністю відмовиться від російського газу, коли запрацює трубопровід Baltic Pipe. Це має відбутися в 2023 році.

Ми не будемо продовжувати контракт з російським “Газпромом”“, – сказав чиновник і висловив сподівання на те, що Baltic Pipe запрацює з 1 жовтня 2022 року.

Представник уряду зазначив, що після запуску газопроводу Польща збирається наростити використовувані обсяги блакитного палива на 50%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також він пояснив, що польська компанія Gaz-System будує міжмережеві з’єднання в сусідні країни, це дозволить імпортувати необхідний для економіки обсяг газу з інших джерел, уникаючи російських.

Baltic Pipe з’єднує норвезькі газові родовища з Данією і Польщею.

Очікувана потужність газопроводу складе 10 мільярдів кубометрів на рік. За словами Наїмські, екологічні питання, які викликали затримку будівництва, на цей час вирішено.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності