Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“А чи був хлопчик?!” – рф не пускає представників ООН до уламків свого Іл-76…

Обмін полоненими з росією, запланований на 24 січня, що зірвався, мав бути один із найбільших за історію повномасштабної війни, як про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов. І майже тиждень не вщухає скандал й інформаційні маніпуляції довкола падіння російського літака Іл-76 із 63 пасажирами, причетність до якого взяло українське ГУР, а расія тепер заявила, що пасажирами літака буцімто були українські військовополонені, яких вона мала намір обміняти…

Отож й не дивно, що представники Організації Об’єднаних Націй не можуть перевірити інформацію щодо обставин падіння расійського військово-транспортного літака Іл-76 під Бєлгородом 24 січня, а також побачити понівечені тіла буцімто військовополонених українців.

Про це повідомила заступниця генерального секретаря ООН Розмарі Дікарло 25 січня під час засідання Ради безпеки ООН.

«За даними російської влади, на борту літака перебували 65 українських військовополонених, шість російських членів екіпажу і троє расійських військовослужбовців. За даними української влади, на борту літака могли знаходитися ракети для російської військової системи. ООН не в змозі перевірити ці повідомлення або обставини катастрофи. Зрозуміло те, що інцидент стався в контексті вторгнення расії в Україну і війни, що триває», — сказала Дікарло.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Заступниця генсека ООН нагадала, що Україна закликала до проведення міжнародного розслідування.

Нагадаємо, що в ефірі національного телемарафону повідомив представник української військової розвідки Андрій Юсов, що міжнародні розслідувачі повинні обстежити місце падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області, а також чорну скриньку та уламки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності