Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

А Фінляндія поки не поспішає вступати до НАТО…

Президент Фінляндії Саулі Нійністе і премʼєр-міністр цієї країни Санна Марін у своїх новорічних зверненнях до співгромадян наголосили, що Фінляндія зберігає за собою право звернутися будь-коли до НАТО з проханням про прийняття її до цього військово-політичного союзу, але на разі це поки не на часі…

Ці заяви пролунали на тлі повідомлень про можливе вторгнення російських військ в Україну.

Президент Нійністе сказав: «Право Фінляндії вільно обирати свій шлях включає і можливість приєднання до НАТО, якщо ми самі зробимо такий вибір».

Прем’єр-міністр Марін заявила, що кожна країна має право обирати свою безпекову політику.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми засвоїли уроки історії, і ми не поступимося правом на свободу вибору», – сказала вона.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров минулого тижня заявив, що приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО матиме серйозні військові та політичні наслідки, які вимагатимуть адекватної відповіді російської сторони.

ФОТО: Президент Фінляндії Саулі Нійністе (п) і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, Гельсінкі, 3 березня 2020 року

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності