Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

А могла Україна самозабезпечувати себе газом ще з початків, якщо б не…

У 2023 році Україна вперше пройшла зиму, використовуючи лише газ власного видобутку. Це історична подія для нашої держави, яка могла б настати ще три десятиліття тому, якщо б не тотальна корупція, яка, за західними дослідженнями, сьогодні тільки більш потужнішою…

Про подію повідомив очільник НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

«Перший день весни. Це значить, що ми з вами пройшли зиму повністю на українському газі! Історична подія», — написав він у Facebook.

Ще кілька років тому в це «складно було повірити», але українські газовики змогли це зробити та планують і надалі підтримувати тенденцію енергонезалежності України, наголосив Чернишов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З 1 березня оператор «Газмережі» під координацією групи «Нафтогаз» буде відповідати за розподіл природного газу ще в трьох регіонах. Додадуться Чернівецька, Івано-Франківська та Житомирська області.

Водночас трейдери оптимістично налаштовані щодо продовження постачання російського газу через Україну після закінчення терміну дії поточного транзитного контракту.

Цікаво, що цього цієї зими українці, які мають індивідуальне опалення, помітили, що кількість використовуваного ними для обігріву газу зросла вдвічі – це, пояснюють фахівці газової сфери, пов’язано з тим, що газовики не перемкнули обладнання на зимовий тиск подачі газу… Тобто, якщо уряд не дає їм офіційно підняти вдвічі тариф на газ, то вони просто штучно збільшують його споживання і тим самим отримують бажану ними суму в результаті?

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності