Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

…а у них не вистачило голосів на заборону упц МП, – арсенал зброї у попа (фото)

У Херсоні затримали священника УПЦ МП, який облаштував схрон у храмі та торгував зброєю.

Повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

За даними прокуратури, чоловік у вересні продав два зенітно-ракетні комплекси “Ігла”, призначені для ураження повітряних цілей, а також три порохових заряди до ручного протитанкового гранатомета. За це він отримав 3 тисячі доларів США.

Поліція уточнює, що йдеться про 42-річного жителя передмістя Херсона, який уклав цю угоду наприкінці минулого тижня. Зброю для зберігання у перші дні від початку повномасштабного нападу йому привіз знайомий.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
 

Під час обшуку за адресою його проживання були виявлені також дерев’яний ящик із запираючими пристроями та маркуванням “Регл 10-00” “Взрывается – 1,2 F”, два порохові заряди та 5 пострілів до гранатомету.

Крім того, клірик повідомив правоохоронцям, що сховав у підвальному приміщенні в мікрорайоні “Шуменський” ще зброю та боєприпаси. Там виявили понад півтори тисячі патронів калібром 5.45 мм, близько 900 патронів калібром 7,62 мм, три гранати Ф-1 із запалами, кулемет ПКМ, автомат АК- 74 та 5 споряджених магазинів і 5 штик-ножів.

 

СБУ уточнює, що на території будівництва нового храму у Херсоні вилучили 5 пострілів та 2 порохових заряди для гранатометів.

Чоловіка затримали “на гарячому”. Повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї і бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 214 тис. грн.

Перевіряється його причетність до вчинення інших аналогічних злочинів. Поліція повідомляє, що йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

СБУ заявляє, що уся вилучена зброя і боєприпаси в подальшому будуть передані на потреби ЗСУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності