Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

А з ексміністра енергетики Насалика, як з гуски вода…

Вищий антикорупційний суд ПОВТОРНО закрив кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього міністра енергетики Ігоря Насалика у недостовірному декларуванні через рішення Конституційного суду України про скасування відповідальності за це правопорушення.
Нагадаємо, одіозний олігарх і політик Ігор Насалик не зазначив у декларації позику розміром понад 1,2 млн доларів США, про що газета “За лаштунками” вже неодноразово писала, так само, як і про інші скандали пов’язані з цією неоднозначною постаттю.
Рішення про закриття провадження ухвалила колегія суддів ВАКС символічно 1 квітня.
«Задовольнити частково клопотання прокурора Кравченка М.М. про закриття кримінального провадження. Закрити на підставі пункту 4 частини 1 статті 284 КПК кримінальне провадження щодо обвинувачення Ігоря Насалика у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 ККУ», — йдеться в рішенні.
Як відомо, 24 листопада 2020 року Вищий антикорупційний суд закрив справу Ігоря Насалика. Проте 2 березня апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала за клопотанням нових адвокатів ексміністра. На їхню думку, визнання статті 366-1 ККУ неконституційною повинно мати наслідком ухвалення судом виправдувального вироку. Адже злочином нібито було визнано діяння, якому первинно не притаманні достатні для криміналізації ознаки. Тому апеляція ВАКС їх скаргу задовольнила.
Утім під час повторного розгляду прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав клопотання про закриття справи через рішення КСУ і суд його задовольнив.
Як відомо, за версією слідства, ексміністр у 2014 році отримав позику 1,249 млн доларів від фізичної особи. Як відомо, йдеться про Петра Димінського. Однак він не відобразив зазначену інформацію в щорічних деклараціях, чим порушив вимоги закону «Про запобігання корупції».
Як відомо, 27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності