Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Адвокат вимагав хабара у… колегії суддів

Минулої п’ятниці, близько 15 години, працівниками управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області спільно з працівниками УСБУ в області викрито на одержані неправомірної вигоди у розмірі 25 тис. доларів США адвоката.
1(1949)2(1706)
Під час розслідування встановлено, що адвокат, який одночасно є засновником та керівником одного з підприємств міста, незаконно вимагав через родича судді у колегії суддів Господарського суду Запорізької області грошові кошти у розмірі 35 тис. доларів США за неподання до Вищої ради правосуддя скарги щодо вчиненого, на його думку, суддями дисциплінарного проступку, рішення яких у господарській справі скасовано апеляційною інстанцією, повідомляє Прокуратура Запорізької області.

Після одержання адвокатом предмета неправомірної вигоди його затримано в порядку ст. 208 КПК України, грошові кошти, які заздалегідь ідентифіковано, вилучені.

На даний час тривають першочергові слідчі дії, які проводяться з урахуванням вимог Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Готується повідомлення про підозру адвокату за ч. 4 ст. 368-3 КК України, а саме одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за вчинення бездіяльності з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Також до районного суду м. Запоріжжя готується клопотання про обрання адвокату запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1,5 млн. грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності