Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Адвокатам дозволять підробляти чиновниками та навпаки…

Адвоката не варто обмежувати у видах діяльності та посадах, які він може обіймати. Головне, щоб не страждав принцип професійної незалежності.

Ця ідея реалізована у проекті «Про внесення змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»(№2303), який зареєстрували два позафракційні народні депутати. Тобто можеш працювати чиновником чи прокурором, а в обідню перерву — адвокатом, назвавши це творчою або науковою діяльністю. Адже наявність конфлікту посади та професійної незалежності як єдиного обмеження — питання швидше філософське, ніж правове.maxresdefault (1)

Серед інших пропонованих новацій — можливість самостійно обирати систему обліку, звітності та оподаткування результатів професійної діяльності. Автори, щоправда, не уточнили, що вибір обмежений системами, передбаченими Податковим кодексом України, а не Панами чи якогось іншого офшору.

Поряд з начебто логічними уточненнями термінів у профільному законі пропонується прибрати зі ст.17 згадку про Раду адвокатів України як адміністратора Єдиного реєстру адвокатів України. Тобто РАУ та регіональні ради лише надаватимуть витяги із цього реєстру, а хто його наповнюватиме та за яким порядком — не відомо.

Також пропонується уточнити (і ця ідея з’являється не вперше), що адвоката можна притягнути до дисциплінарної відповідальності виключно за проступки, вчинені під час провадження професійної діяльності. Крім того, сам факт оскарження такого рішення дисциплінарного органу зупинятиме його дію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності