Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

АФРИКАНСЬКЕ ВУГІЛЛЯ КРАЩЕ ВОЛИНСЬКОГО, БО ЗА ВАЛЮТУ?

Поставки південноафриканського вугілля для потреб теплових електростанцій України, які відчувають гострий дефіцит даного виду палива через військових дій на Донбасі, очікують наприкінці листопада 2015 року, сказав на прес-конференції в Києві головний диспетчер держкомпанії «Укренерго» Віталій Зайченко.

«На жаль, поки немає поставок південноафриканського вугілля… ці поставки очікуються на кінець листопада», – ​сказав Зайченко, повідомляє NewsOboz.org.

Як зазначив представник «Укренерго», за планом Міненерговугілля на 1 листопада 2015 на складах ТЕС повинно бути накопичено 2,5 мільйона тонн вугілля (1,3  ільйона тонн газової марки вугілля і 1,2 мільйона тонн антрациту).
«Буде відставання від плану приблизно на 300 000 тонн», – ​додав Зайченко.

Раніше повідомлялося про те, що держкомпанія «Центренерго» законтрактувала на листопад-грудень 2015 два судна по 160 000 тонн південноафриканського вугілля.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, по одному судну вже проведена передоплата.

Раніше міністр повідомляв, що «Центренерго» очікує до середині жовтня 160 000 тонн імпортного вугілля для завантаження на свої виробничі потужності.

Україна почала відчувати гострий дефіцит енергетичного вугілля з літа 2014 року, коли внаслідок бойових дій повністю втратила контроль над частиною Донбасу, де розташована велика частина шахт.

Більше 50% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решта виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що України купуючи за валюту вугілля в Африці, чомусь забув про вугільні шахти на Волині та Львівщині, де шахтарям знову боргують зарплату…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності