Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

АФРИКАНЦЯ ПОГРАБУВАЛИ… ІНОЗЕМЦІ

29 травня на перехресті вулиць Мазепи і Бельведерської в Івано-Франківську четверо чоловіків пограбували іноземного студента.

Студент-африканець вийшов із обмінника, де поміняв 50 доларів на українські гривні, і коли він сідав у своє авто, до нього підбігло четверо чоловіків, теж іноземців, двоє з яких стали збоку «на шухері», а двоє намагалися відчинити дверці машини.
«Я намагався зачинити їх (двері авто – ред.), проте вони перешкоджали. Один із них підставив ніж зліва під ребра і вимагав віддати йому гроші. У кишені я мав 4500 доларів, які й віддав після бійки і погроз. Двоє з грошима втекли відразу, а двоє інших заблокували мене в автомобілі», – розповідає постраждалий студент Університету нафти і газу (ІФНТУНГ).
У валютному обміннику чоловіка впізнали. Працівниця стверджує, що він поміняв лише 50 доларів, й інших грошей вона не бачила, тому пересвідчитися в правдивості слів іноземця, що в нього відібрали саме цю суму, а не меншу, нема змоги. Чи стежили за іноземцем, вона не знає.
Сам же потерпілий стверджує, що упізнав одного з нападників.
«Між нападниками був турок Фугат. Він – завсідник ресторану «Стамбул», його тут усі знають», – говорить 30-річний студент з Африки, який в Івано-Франківськ перевівся з Луганська.
Цікаво, що міліція на місце злочину добиралася аж цілих 20 хвилин, хоча її Міське управління знаходиться в якихось 400 метрів далі по тій же вулиці Бельведерській…
Слід зазначити, що конфлікти між іноземними студентами в Івано-Франківську не рідкість. Так кілька років в тому серед білого дня в центрі міста, на початку вулиці Незалежності, між арабськими та африканськими студентами виникла справжня поножовщина з використанням засобів для відстрілу гумових куль (травматичного пістолета). В бійці тоді брали участь близько десяти студентів з кожного боку. А конфлікт, як подейкують самі іноземці, виник на фоні того, що один студент того ж ВНЗ, що й теперішній постраждалий, з Камеруну (Африка) в одному з нічних клубів Івано-Франківська обізвав студентів-арабів чистою українською мовою тим словом, що суміщає в собі відразу і назву одного з кольорів, і назву частини тіла. Тоді конфлікт вдалося замнути, але після того…
Підготував Василь Попадя

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності