Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Агент Меркель розділила Німеччину

43% жителів Німеччини виступають за відставку канцлера Ангели Меркель. 42% респондентів мають намір, щоб Меркель залишилася на посту канцлера, ще 15% опитаних не змогли дати визначену відповідь. Такі результати опитування, проведеного дослідницькою компанією YouGov, повідомляє видання The Local.

Серед виборців Християнсько-демократичного союзу під головуванням Ангели Меркель і Християнсько-соціального союзу під головуванням глави МВС Німеччини Хорста Зеехофера (ХДС/ХСС) за відставку Меркель виступають 27%, ще 63% вважають, що канцлер не повинна залишати свій пост. Також 48% прихильників Лівої партії підтримують кандидатуру Меркель.

Однак 32% опитаних вважають, що ХДС/ХСС може розпастися через розбіжності з міграційного питання всередині альянсу, ще 45% респондентів не згодні з цією позицією. Також не менш половини німців заявили, що не вірять в можливість коаліції проіснувати до наступних виборів в Німеччині в 2021 році.

Згідно з результатами опитування у лютому, половина німців позитивно сприймають перспективу, що Ангела Меркель вчетверте поспіль посяде пост канцлера – 51% опитаних громадян. 46% негативно сприймають її четвертий термін. Але тут слід врахувати, що серед прихильників “агента Меркель”, як давно позаочі називають в політичних колах німецького канцлера, значущу частину становлять ті громадяни Німеччини, які здобули німецьке громадянство впродовж останніх трьох десятиліть, себто ті самі мігранти, які нині спустошують Західну Європу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож ту Німеччину, котру так довго колись об’єднував Бісмарк, нині розділила Меркель.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності