Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Агент Меркель” розповіла Порошенку про переговори з куратором… Путіним

Ukraine president-elect Petro Poroshenko (L), German Chancellor Angela Merkel (C) and Russian President Vladimir Putin talk after a group photo during the 70th anniversary of the D-Day landings in Benouville, France June 6, 2014. Putin spoke with Poroshenko on Friday on the sidelines of D-Day commemorations in France as they met with Merkel, a Reuters reporter said. REUTERS/Kevin Lamarque (FRANCE - Tags: POLITICS ANNIVERSARY CONFLICT TPX IMAGES OF THE DAY)

20 серпня Президент України Порошенко провів телефонну розмову з німецьким канцлером Ангелою Меркель. Обговорили Путіна, миротворців на Донбасі та заручників.

Як повідомляє прес-служба Президента, федеральний канцлер розповіла про результати переговорів з Президентом Росії, які відбулися 18 серпня у Німеччині. Зі свого боку Порошенко закликав активізувати зусилля задля звільнення українських заручників у Росії та окупованих нею територіях.

Також обидві сторони домовилися продовжити консультації на рівні міністрів закордонних справ Нормандського формату щодо миротворчої місії ООН на Донбасі.

Раніше у Німеччині розповіли про деталі домовленостей між Меркель та Путіним.poroshenko_a5d72

За інформацією, Меркель запропонувала Путіну ввести на Донбас 30-40 тисяч миротворців. Йшлося і про міжнародну адміністрацію. Це вже конкретні параметри. Але реакції Кремля ніхто не знає. Швидше, Росія вивчає питання: йти на компроміс чи ні. І коли: зараз, щоб перенести узгодження введення місії в ООН, або ж поставити оновлене українське керівництво перед фактом, що рішення – резолюцію ООН – треба виконувати“, – говорить політолог Володимир Фесенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності