Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

“Агент Меркель” відмовила Україні у військовій допомозі

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що Німеччина відхилила прохання України про військову допомогу.4

Ми вдячні за фінансову допомогу Німеччини і політичну підтримку німецького уряду. Але, на жаль, наш запит про військову допомогу був відкинутий. Сподіваюся, що Берлін перегляне таку стриману позицію і все-таки вирішить посилити оборонні можливості України“, – заявив Міністр.

Пристайко не уточнив, коли подавали запит на допомогу, але відзначив, що нині йдеться про саме виживання України як держави.

З історії питання:

  • З початку війни на Донбасі Німеччина надала Києву фінансову допомогу на майже 1,4 мільярда євро.
  • За інформацією уряду Німеччини, тільки в рамках співпраці з метою сприяння розвитку України Берлін витратив 544 млн євро.
  • На додачу до них Берлін виділив: 110 млн євро гуманітарної допомоги, фінансовий кредит на 500 млн євро, 25 млн євро на заходи щодо стабілізації ситуації в країні, близько 200 млн євро, виплачені Києву по каналах ЄС.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності