Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Але при цьому ТАЄМНОГО СВІТОВОГО УРЯДУ й далі не існує, – офіційні дані

Десятеро найбагатших людей світу під час пандемії COVID-19 (від березня 2020 року до листопада 2021 року) подвоїли свої статки від приблизно 700 мільярдів доларів до 1,5 трильйона доларів. Тим часом доходи приблизно 99% населення в ​​усьому світі впали, а понад 160 мільйонів людей опинилися за межею бідності.

Про це йдеться в оприлюдненому в понеділок, 17 січня, звіті правозахисної групи Oxfam, повідомляє ABC News.

Йдеться, зокрема, про Ілона Маска, Джеффа Безоса, Бернара Арно та його сім’ю, Білла Гейтса, Ларрі Еллісона, Ларрі Пейджа, Сергія Бріна, Марка Цукерберга, Стіва Балмера та Воррен Баффета.

Зазначається, що група захисту бідності та економічної справедливості підрахувала приріст багатства ультраеліти на основі даних Forbes.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За їхніми словами, глобальна криза в галузі охорони здоров’я суттєво поглибила розрив між бідними та заможними.

Так, впродовж вказаного періоду, згідно з даними Світового банку, доходи приблизно 99% населення в ​​усьому світі впали, а понад 160 мільйонів людей опинилися за межею бідності.

Розрахунки також показали, що статки світових мільярдерів зросли від початку пандемії COVID-19 більше, ніж за останні 14 років.

“Центральні банки влили трильйони доларів на фінансові ринки, щоб урятувати економіку, але більша частина цих грошей опинилася в кишенях мільярдерів, які пережили бум на фондовому ринку”, – заявила виконавча директорка Oxfam International Габріела Бухер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вона додала, що якщо вказані десятеро найбагатших людей світу втратять 99% свого доходу, вони все одно будуть багатшими за 99% усіх людей на цій планеті.

Правозахисники виступили за введення податку для надбагатих, щоб вирішити цю “смертельну несправедливість”. На переконання Бухер, оподаткування є одним із ключових способів почати “виправляти жорстокі помилки цієї непристойної нерівності”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності