Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Але ж не збили, – над Аляскою США перехопили військові літаки рф

16 лютого авіація США вдруге за два дні перехопила винищувачі та бомбардувальники рф, які пролітали неподалік Аляски, однак не увійшли до повітряних просторів Штатів чи Канади.

У четвер, 16 лютого, винищувачі США перехопили російські винищувачі та бомбардувальники, які летіли поблизу Аляски: прикметно, що авіація рф не входила в повітряні простори США чи Канади, пишуть в CNN.

Два американських F-35 перехопили російські бомбардувальники ТУ-95 «Ведмідь», а також винищувачі СУ-30 і СУ-35. Літаки наближалися до зони розпізнавання протиповітряної оборони Аляски, коли їх перехопили.

У командуванні повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) поінформували, що фахівці не вбачають загрози чи провокації від російської авіації:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Як і раніше, NORAD передбачав цю російську активність і в результаті нашого планування зміг її перехопити. Ми, як і раніше, готові застосувати низку варіантів реагування на захист суверенітету Північної Америки та Арктики», – мовиться в заяві.

Днем раніше два F-16 NORAD перехопили російські ТУ-95 і СУ-35, які вже увійшли в простір дії ППО Аляски, залишаючись за межами повітряного простору США. За даними військових, в обох випадках росіяни направили чотири літаки.

Нагадаємо, два винищувачі F-35 ВПС Нідерландів перехопили групу з трьох російських військових літаків у небі над Польщею.

У 2022 році літаки НАТО здійснили 570 вильотів в Європі для перехоплення російських військових літаків, що наближалися до повітряного простору альянсу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності