Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Алкоголь – це другий ворог нашої армії, після Росії

В української армії є дві проблеми. Перша – це Росія, друга – алкоголь.

Про це в інтерв’ю «Галці» сказав лідер Івано-Франківського обласного Правого сектору, зять Дмитра Яроша Василь Абрамів.

«Алкоголь – це другий ворог нашої армії. Перший ворог – це Російська імперія, а друге – це алкоголь. Дуже багато військових знімають стрес алкоголем. Алкоголь – як валюта (сміється). Є саботаж через алкоголь. Десть 20 відсотків смертей теж через алкоголь», – каже Абрамів.

За його словами, перебуваючи у нетверезому стані, військові втрачають пильність.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Наприклад, йде обстріл «Градами». Командир каже: без потреби не тинятися по території, а хтось там собі випив і пішов. Впав «Град», чи міна – і уже смерть. Безглузда, бо просто не треба було там ходити. Я би хотів сказати, що алкоголь роз’їдає свідомість і пильність. Людина не стежить за ситуацією, яка відбувається довкола», – каже Абрамів.

Натомість у Правого сектора є «польова жандармерія», яка стежить за тим, щоби бійці не зловживали алкоголем.
«У нас є «військово-польова жандармерія» Правого сектору, яка слідкує за порядком, дисципліною, саме на фронті. У нас є такий пункт: несанкціоноване вживання алкоголю. Воно карається. Ми розуміємо, що війна виснажує, що є певні моменти, коли людині треба зняти стрес, але про це має знати командир. Якщо це буде відбуватися без відома командира, то всі будуть покарані», – розповідає Абрамів.

За його словами, бійцям ПС дуже допомагає і капеланська служба. Капелани виконують своєрідну роль психологів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності