Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Америка переконала ЄС напередодні своїх переговорів із Кремлем

Вашингтон зміг переконати Європу в агресивних намірах Кремля щодо України саме напередодні запланованої бесіди у верхах із володарем Кремля, що підштовхнуло ЄС ще на рік продовжити санкції проти Росії.

Про це пише Financial Times.

«Тижні безперервної дипломатичної взаємодії США з європейськими урядами, підкріпленого обміном розвідданими допомогли переконати деякі раніше скептично налаштовані столиці, включаючи Берлін, в тому, що Кремль незабаром може ввести свої війська в Україну», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що це стимулювало Європу на підтримку ідеї необхідності серйозних загроз санкцій для стримування Кремля.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також йдеться, що звіти розвідки США були передані членам НАТО і Євросоюзу дипломатичними каналами, а кількість матеріалів і деталей, якими поділилися інші 29 союзників по НАТО, було оцінено одним з джерел з офіційних осіб як досить широке.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Раніше ми писали, що Росія продовжує нарощувати війська на кордоні з Україною. Незабаром їх чисельність може скласти 175 тисяч осіб, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, посилаючись на дані розвідки США і розвідки України.

В цей же час новий міністр оборони України Олексій Резніков після відвідин Америки заявив:

«У вас (канадців) є навчальна програма з нами в Україні. Я гадаю, що ми можемо її розширити. Замість того, щоб мати тут 50  інструкторів, надішліть 500 інструкторів. Було б добре, якби канадські інструктори… були розгорнуті у Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на острові Зміїний. На цих територіях мають майоріти три прапори – прапор Канади, прапор США та прапор Британії. Це також було б добрим знаком для росіян – що ви тут».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Виглядає на те, що сенс цього меседжу, як і попередніх про відкриття в Україні іноземних військових баз, у тому, щоб підвищити ставки та створити «мильну бульбашку», яку Байден зможе «продати» Путіну на переговорах як поступку (нібито обіцявши нічого не відправляти і нічого не будувати), як перед цим із ПП2. Адже потенційні військові бази союзників в Україні починають нагадувати період Карибської кризи з радянськими ракетами та інструкторами на Кубі, тільки навпаки. І тоді радянські ядерні ракети (читай бази) з Куби забрали, а ось інструктори залишилися там і після розпаду СРСР, бо як показує життя Холодна війна між США та Росією як правонаступницею Союзу ні на мить ніколи не припинялася…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності