Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

АМЕРИКА ВТРЕТЄ ГРОШЕЙ ВЖЕ НЕ ДАСТЬ?

Експерти провідного аналітичного центру Atlantic Council у Вашингтоні зазначили, що американська влада хотіла бачити на посаді Прем’єр-міністр України Наталію Яресько, тому нині Штати розчаровані.

«Перше: Окрім Іванни Климпуш-Цинцадзе, жодного члена нового кабінету не можна назвати реформатором. Друге: Кабмін ухвалили тільки з третьої спроби, тож парламентське схвалення цього уряду набагато слабше, ніж попереднього. З цих об’єктивних причин цей кабмін буде слабшим і менш реформаторським», − висловив думку експерт Atlantic Council Андерс Аслунд.

Колишній Посол США в Україні Джон Ґербст більш оптимістично налаштований щодо цього питання й зазначив, що сам факт призначення нового уряду вже є добрим знаком, а його реформаторські здібності покаже час.

«На перший погляд, склад нового уряду не такий сильний з точки зору реформ, як попередній. Але варто пом’яти: не стільки важливо, хто обіймає посаду, як те, що він на ній робить. Тож я сподіваюсь, вони швидко візьмуться за виконання своїх обов’язків згідно з програмою Міжнародного валютного фон, починаючи з тарифів на газ, і це буде показником того, чи здатна ця група віддано іти шляхом реформ», − наголосив Ґербст.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він також прокоментував невдоволення влади Сполучених Штатів Америки щодо того, що посаду глави українського уряду отримала не Наталія Яресько, колишній міністр фінансів.

«Це, звісно, удар. Тому що про неї високо відгукувалися в МВФ, ЄБРР, уряди в Берліні, Брюсселі і Вашингтоні. Але вона – не критично важлива для цього процесу. А от що насправді важливо – це щоби найвище керівництво країни – Президент, новий Прем’єр-міністр серйозно ішли шляхом реформ», – підкреслив дипломат.

За матеріалами Рolitic.ua

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності