Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Американські танкери везуть зріджений газ до ЄС, – хто заробить на газовій війні ЄС і РФ

Танкери з ЗПГ, що прямують до Азії, на середині шляху змінюють курс у бік Європи, де клієнти готові платити більше через дефіцит палива. Споживачі в Європі на тлі енергетичної кризи, що супроводжується дефіцитом газу та високими цінами на нього, вдалися до допомоги США: до Європи прямує американська флотилія танкерів зі зрідженим природним газом (ЗПГ).

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією агентства, 20 танкерів із вантажем 3,3 млн куб. м вже перетинають Атлантичний океан у напрямку Європи, ще 10 кораблів із вантажем 1,6 млн куб. м чекають відправки на європейський континент. Майже третина вантажів надходить із експортного терміналу Sabine Pass компанії Cheniere Energy, розташованого в штаті Луїзіана.

Експортні термінали ЗПГ до США працюють на повну потужність або навіть перевищують її після рекордних обсягів, зафіксованих у неділю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як правило, основним напрямком експорту американського ЗПГ є Азія, проте поточної зими ситуація змінюється через енергетичну кризу в Європі.

Як пише видання Financial Times, танкери з ЗПГ, які прямували на азіатський ринок, на середині шляху змінюють курс і починають рух до Європи, де споживачі готові платити більше за пальне.

Танкери, що прямують зі США, вже залишили помітний слід на європейському ринку: 23 грудня вартість “блакитного палива” в Європі обвалилася відразу більш ніж на 20% порівняно із закриттям попередніх торгів. Так, удень ціна на січневий ф’ючерс на нідерландському хабі TTF опускалася до позначки 135,3 євро за 1 МВтч (мінус 21,7% порівняно із закриттям попередніх торгів).

LNG Shift

Europe draws U.S. LNG away from Asia as energy crisis fuels gas demand

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

(Зміна ЗПГ

Європа відтягує американський ЗПГ від Азії, оскільки енергетична криза підживлює попит на газ)

Нагадаємо, ціна на газ у Європі демонструє тенденцію до зростання вже більш ніж півроку, проте 21 грудня котирування взагалі пробили історичний максимум: “блакитне паливо” торгувалося за ціною $2000 за тисячу кубометрів.

Підвищення ціни до рекордної позначки відбулося на тлі інформації про те, що російська компанія “Газпром” зупинила транзит газу до Німеччини трубопроводом “Ямал – Європа”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності