Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Американці профінансували ворожий Китай на $16 млрд., як?

Дохід сервісу для створення і перегляду коротких відео TikTok (контрольований спецслужбами КНР) у США за підсумками 2023 року досяг рекордних $16 мільярдів.

Про це пише Financial Times із посиланням на три джерела, знайомі з фінансовими показниками компанії.

Валовий дохід китайської компанії ByteDance, якій належить TikTok, оцінюється у $120 мільярдів, що на 40% перевищує показник попереднього року, повідомили співрозмовники видання.

Левову частку доходу компанія отримує в Китаї. За словами джерел, за 2023 рік чистий прибуток ByteDance досяг $28 мільярдів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ByteDance, акції якої не торгуються на біржі, не розкриває фінансових показників.

Для порівняння: дохід компанії Meta, що володіє Facebook та Instagram, у 2023 році збільшилася на 16% — до $135 мільярдів.

Раніше службовцям Сил оборони Швеції заборонили встановлювати та використовувати соціальну мережу TikTok на робочих телефонах через загрозу китайського шпигунства.

Влада Китаю має доступ до даних користувачів соціальної мережі TikTok, що може використовуватись у цілях шпигунства, повідомив в Twitter спікер палати представників США Кевін Маккарті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Соціальна мережа TikTok може нести серйозні загрози національній безпеці західних країн.  Керівник відділу кібербезпеки Агентства національної безпеки США Роб Джойс назвав TikTok «китайським троянським конем», який становить довгострокову стратегічну загрозу кібербезпеці.

Законопроєкт щодо примусового продажу компанією ByteDance соціальної мережі TikTok навряд чи буде розглянений у Сенаті США в найближчі тижні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності