Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Америці необхідно десь упіймати двох шпигунів-московитів для обміну…

США шукають по всьому світу москальських шпигунів, яких можна було б обміняти на двох незаконно утримуваних у рф американців – журналіста Евана Гершковича і колишнього військового Пола Вілана.

Про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

Оскільки Штати нині не утримують під вартою шпигунів високого рівня, вони звернулися по допомогу до союзників. Крім того, Вашингтон вивчає інші інструменти впливу на москву, аби вона звільнила американських в’язнів, розглядаючи навіть можливість незначного послаблення санкцій.

Зазначається, що американці зверталися до деяких країн, які нещодавно затримали шпигунів московитів, зокрема Бразилії, Норвегії та Німеччини, а також держав колишнього соціалістичного блоку.

Німеччина утримує під вартою експолковника розвідки московитів вадима красікова, який, на думку багатьох, очолює список в’язнів, яких би московія воліла повернути. У березні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США висунули «серйозну пропозицію» щодо звільнення Вілана, але московія на неї не відгукнулася.

У квітні минулого року адміністрація Байдена домоглася звільнення американця Тревора Ріда, якого утримували в московії з 2019 року, в обмін на засудженого кацапського наркоконтрабандиста костянтина ярошенка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У грудні москва погодилася обміняти американську баскетбольну зірку Бріттні Грінер на сумнозвісного торговця зброєю віктора бута, але відмовилася звільнити Вілана, який незаконно утримується в московії з 2018 року за звинуваченням у шпигунстві.

На відміну від Грінер і Ріда, московія розглядає і Вілана, і Гершковича як шпигунів.

Хоча США утримують під вартою багатьох кацапських кіберзлочинців, московія не бажає обмінювати їх на американців, звинувачених у шпигунстві.

Джерела повідомили CNN, що москва «найбільше зацікавлена» в екстрадиції Красікова, ув’язненого в Німеччині за вбивство в берлінському парку громадянина Грузії у 2019 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наприкінці минулого року Норвегія заарештувала іншого кацапського шпигуна, який видавав себе за науковця.

Такий само квізінауковець сергій черкасов був затриманий у Бразилії наприкінці минулого року. Він навчався у престижній Школі вищих міжнародних досліджень Джона Гопкінса у Вашингтоні, де видавав себе за бразильського студента. Він був заарештований за шахрайство з особистими даними. Водночас Міністерство юстиції США виявило, що він працював на військову розвідку московитів і звернулося у квітні до Бразилії з проханням про екстрадицію.

Торік Естонія також заарештувала громадянина московії, офіцера ФСБ вадима конощенка, який намагався переправити до рф тисячі патронів, напівпровідників та інших електронних компонентів американського виробництва.

Нещодавно ймовірні шпигуни московитів були також заарештовані в Польщі, Швеції та Словенії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще один інструмент, який є в розпорядженні США, – це санкції проти кацапських угруповань, звинувачених у причетності до захоплення американців у заручники. У квітні, зокрема, під санкції потрапила ФСБ московії.

Водночас представники адміністрації США визнають, що скасування таких санкцій навряд чи буде переконливим аргументом для звільнення американців.

Як повідомляв ЗМІ, репортер WSJ Еван Гершкович був затриманий у рф 29 березня під час журналістського відрядження до Єкатеринбурга. Він став першим представником американського ЗМІ, заарештованим владою московії з 1986 року, і одним із кількох американців, неправомірно затриманих упродовж останніх років у московії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності