Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Андрія Пальчевського занесли у базу сайту “Миротворець”.

Український сайт “Миротворець” заніс телеведучого і бізнесмена Андрія Пальчевського у свою базу даних як провокатора, який бере участь в інформаційній спецоперації, спрямованій на дестабілізацію ситуації в Україні. Про це повідомляє інтернет-видання “ГОРДОН”.

У базу “Миротворця” Андрія Пальчевського занесли як громадянина України й Росії.

За інформацією сайту “Миротворець”, Пальчевський отримав українське громадянство в серпні 2009 року. У вересні 2009 року він подав декларацію про відмову від громадянства РФ, писало LB.ua в 2010 році з посиланням на інформацію уряду. У той же час тодішній віце-прем’єр-міністр Володимир Сівкович відзначав, що згідно з російськими законами така декларація не припиняє громадянства Росії. У Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту тоді стверджували, що “Пальчевський є громадянином України і не є громадянином будь-якого іншого держави”.

Варто зазначити, що 19 жовтня 2020 року видання “Цензор.НЕТ” випустило своє розслідування щодо Андрія Пальчевського. За даними журналістів, всі діти бізнесмена були народжені на території Росії, в РФ живе його брат з дружиною, які в соцмережах розміщують пропутінські матеріали, а його племінник – член партії “Єдина Росія”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Утім, видання не змогло встановити, чи вийшов Пальчевський з російського громадянства, і відзначило, що “питання про свій паспорт Пальчевський, як правило закрикує”.

Сам Андрій Пальчесвскій заперечує, що у нього є російський паспорт. Про це він повідомив у Facebook. ” “Ось мій український паспорт, синій, а ніяких інших у мене і немає. Тут написано, що я народився в 1961 році, тут, в Києві. А не те, що стверджують”, — заявив на відео Пальчевський.

За його словами, проти нього проводять сплановану дискримінаційну кампанію і подібні звинувачення — один з її елементів.

https://www.facebook.com/a.palchevskyi/videos/729446060982019/

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відомо, що вищу освіту Пальчевський отримав у Москві – у Військовому інституті Міністерства оборони СРСР (закритий в 1994 році). Після цього служив у Збройних силах СРСР, пізніше шість років працював в Лаосі, офіційно — перекладачем. У 1995 році Пальчевський балотувався в Державну думу Росії в складі Партії любителів пива.

Сайт російської Федеральної податкової служби при введенні даних, зазначених в опублікованих документах, видає інформацію про те, що Андрій Іванович Пальчевський 1961 року народження має паспорт громадянина РФ.

Згідно з Конституцією РФ, громадянин РФ може мати громадянство іноземної держави (подвійне громадянство) відповідно до федерального закону або міжнародного договору Російської федерації.

В свою чергу засновник інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитро Гордон висловив припущення, що Пальчевський досі працює на російські спецслужби, і закликав українські спецслужби оприлюднити інформацію про це.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Звертає на себе увагу той факт, що центр “Миротворець” закликав правоохоронні органи розглядати публікацію про Андрія Пальчевського на своєму сайті як заяву про скоєння ним “усвідомлених діянь проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку” та інших порушень.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності