Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

АНОНІМНИЙ пункт вакцинації в Ужгороді для тих, кому не треба 1 тис. грн на кіно

Тут можна буде зробити вакцину тим, хто або купив сертифікат і передумав, або ж тим, хто за релігійними обставинами не може, але переживає за своє здоров’я.

Як розповів журналістам співорганізатор експериментального проєкту, кандидат медичних наук, лікар-інфекціоніст Віктор Петров, згідно соціологічного дослідження, на Закарпатті серед вакцинованих 4% куплених сертифікатів. Тоді на хвилі переживання люди почали купляти сертифікати за різними причинами, до прикладу на роботу за кордон.

З часом, деякі з них усвідомили, що здоров’я важливіше, але можливості вакцинуватись вже немає, адже на руках “липовий” сертифікат. Саме тому і з’явилась така програма анонімної вакцинації.

“Ми не розпитуємо людей про причини таких дій, не задаємо зайвих питань, аби вони могли реалізувати своє право на щеплення. Є люди які не вакцинувались за релігійними причинами, і тепер просять забезпечити їх конфіденційність”, – каже Петров.Віктор Петров додає, є кілька причин, чому люди не вакцинувались:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • громадські обставини (релігія, політика, настрої та інше);
  • купівля “липового” сертифікату;
  • антивакцинаторські настрої в сім’ї;
  • психологічні фобії щодо не бажання відвідувати медичні заклади та вакцинуватися.

За словами лікаря, проєкт діє лише кілька днів, а вакцинуватись анонімно прийшло вже 10 людей.

“У таких людей, які бояться, або передумали з’являється шанс бути вакцинованим”, – зазначив Віктор Петров.Кабінет анонімної вакцинації працюватиме цілодобово в Ужгороді, на території Prevention hospital на вул. Східній, 4/1. Це – перша подібна ініціатива в Україні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності