Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Apple збирається випустити революційне оновлення ноутбука MacBook Pro

У вересні Apple покаже світу нову версію MacBook Pro. НВ зібрало основні чутки про майбутню новинку.

Справи у Apple останнім часом йдуть не так райдужно, як раніше. Продажі перестали демонструвати рекорди, конкуренти тиснуть з усіх сторін, а фанати продовжують чекати чудес. Тих самих, якими компанія славилася в кращі роки.

Не стали такими чудесами ні Apple Watch, ні MacBook, ні інші новинки, випущені за роки правління Тіма Кука.

Судячи з чуток, не варто чекати багато чого і від прийдешнього iPhone 7.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зате новий MacBook Pro обіцяє багато радикальних оновлень. Це виглядає досить адекватною відповіддю на те, що відбувається на ринку. Конкуренти не дрімають.

Стів Джобс представив MacBook Pro в 2008 році, з того часу це — улюблений гаджет мільйонів фанатів Apple

До того ж MacBook Pro, випуск якого було розпочато в 2008 році, радикально оновлювався лише раз — у 2012 році, коли корпус зробили тонше і додали дисплей високої роздільної здатності Retina.

Щорічні оновлення лінійки ноутбуків, яка досі є мрією будь-якого «яблучного» фаната, носили майже жартівливий характер. І найчастіше представляли собою перехід на більш потужне залізо.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак, жарти, схоже, пішли в історію. Оновлення MacBook Pro 2016 року обіцяє бути вельми радикальним. Якщо не сказати, революційним. Як зовні, так і внутрішньо.

НВ зібрало всі достовірні чутки про майбутній MacBook Pro.

1. Новий MacBook Pro буде тонше і легше попередника.

Але дизайн збереже спадкоємність. Таким чином «прошка» не отримає загострені торці кшталт MacBook Air. Це дозволить зберегти одну з ключових особливостей лінійки Pro — наявність декількох портів і можливість підключення різноманітних пристроїв.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також, за чутками, тачпад стане ширше.

2. Згідно з досить достовірними джерелами, нова «прошка» обзаведеться продуктивною дискретною відеокартою AMD.

В останні роки Apple віддавала перевагу NVidia. Однак, геймери вітають рішення (хоча, покищо це слух) про появу під капотом відеокарти AMD Polaris.

Крім високої продуктивності, ці відеокарти нового покоління відрізняються розмірами, зокрема, вони на 20% тонше попереднього покоління.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що стосується іншого «заліза», то тут не варто чекати сюрпризів. Apple за традицією буде використовувати найновіше покоління процесорів Intel (зараз це Skylake).

3. Також повідомляється, що MacBook Pro отримає лінійку сенсорних функціональних клавіш, виконаних за технологією OLED.

Ці клавіші будуть розташовуватися над основною клавіатурою і будуть містити лінки на регулювання яскравості, запуск iTunes та інших додатків Apple.

Такі клавіші є у переважної більшості ноутбуків, але, як правило, вони є частиною основної клавіатури. Поки невідомо, як будуть виглядати сенсорні клавіші нового MacBook Pro, і наскільки зручно буде ними користуватися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нова «прошка» буде тонше і легше попередника

4. Не виключено, що поява сканера відбитків в ноутбуках буде представлена Apple як велика революція. Хоча, насправді, на ринку вже кілька років присутні моделі від різних виробників з таким сенсором.

Інша річ, що справжня революція може полягати в тому, як саме можна буде використовувати цю функцію.

Передбачається, що сенсор, вбудований в кнопку вмикання ноутбука, дозволить не тільки входити в систему, не вводячи пароля з клавіатури. Також розробники додатків зможуть використовувати сенсор для ідентифікації користувача, як це можливо сьогодні в iOS.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Такого функціоналу у конкурентів немає. Це може стати відмінним доповненням до функціональної Mac OS. А також зробити «прошку» бажаною покупкою для цінителів приватності. Ну і, звісно, параноїків усіх мастей.

5. Передбачається, що новий MacBook Pro буде представлений у вересні одночасно з iPhone 7. Хоча деякі експерти припускають, що презентація і початок продажів можуть бути відкладені до жовтня, щоб новинка не загубилася на тлі нового «айфону».

Ціна «прошки», судячи з усього, не буде відрізнятися від вартості попередньої моделі.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності