Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

АРАБСЬКА ПАСТКА ДЛЯ ЄВРОПИ ЧИ УКРАЇНСЬКИЙ ВИХІД?

Єгипетський мільярдер заявив, що хоче купити у Європи острів, щоб поселити на ньому біженців з Північної Африки та Близького Сходу.

Нагіб Савіріс запропонував Греції та Італії продати йому острів в Середземному морі, щоб поселити на ньому біженців та забезпечити їх роботою, створивши таким чином незалежну державу для них, повідомляє британське видання The Telegraph.

Таким чином мільярдер відреагував на стурбованість Європейського союзу різким збільшенням числа біженців з Сирії, Іраку та Афганістану, що перепливають Середземне море в пошуках кращого життя в Європі.

Як повідомлялося раніше, за даними ООН за 2015 рiк до країн ЄС прибуло близько 300 000 нелегалів. Багато хто з них потонув.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наступного тижня президент Єврокомісії запропонує країнам ЄС план з розміщення 160 тис біженців на території Європи. Найбільше людей планується розселити в Німеччині та Франції.

У свою чергу Нагіб Савіріс готовий заплатити 100 млн. доларів за острів у Середземному морі, для нелегалів. Мільярдер також обіцяв надати новоствореній державі незалежність і забезпечити його всією необхідною інфраструктурою.
Допоки не відомо, чи погодиться уряд якоїсь з цих двох представниць ЄС продати арабу свій острів, але здається, що Європа й досі не усвідомлює, що такий острів може стати плацдармом для подальшого її остаточного завоювання різнокольоровими біженцями.

Принаймні про це свідчить те, що ліберастична Великобританія погодилася впродовж наступних 5 років прийняти 20 тисяч сирійських біженців із таборів ООН поблизу кордонів знищеної війною країни, про що заявив у понеділок, 7 вересня, прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон. «Цим вчинком ми продовжимо показувати світу, що наша країна – ​це країна надзвичайного співчуття, яка завжди захищає свої цінності та допомагає тим, хто потребує допомоги», – ​цитує промову Кемерона в Палаті громад інформаційне агентство AFP. Передовсім Британія прийматиме соціально незахищених осіб, зокрема сиріт, зазначив політик.

Зазначимо, що на подібну вимогу висунуту Польщі, уряд сусідньої нам держави відхилив, сказавши, що замість чужих йому арабів він прийматиме біженців з братньої йому України, де сьогодні теж точиться війна, як і у Сирії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності