Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

АРАБИ СПЛУТАЛИ ФРАНКІВСЬК З БЛИЗЬКИМ СХОДОМ?

Ввечері 21 серпня на розі вулиць Грушевського-Драгоманова стався інцидент за участю студентів з Сирії та Іраку.

Як розповіли «Галці» очевидці події, вулицею Грушевського гнався старий «Мерседес» на польських номерах, в якому їхало близько п’яти іноземців – через опущені вікна вони викрикували відоме на весь світ гасло «Аллаху акбар».

Це сподобалося не усім перехожим, серед яких були чоловіки, які щойно повернулися з зони АТО. Кажуть, не за це гинули люди на Майдані та на Сході України, аби вдома чути такі вигуки. «Мерседес» заблокували – натомість частина іноземців розбіглася, двох вдалося затримати. Іванофранківці викликали міліцію, аби та перевірила законність перебування громадян інших держав в Україні, та їхньої машини.
Приїхала не лише міліція, а й «підмога» для іноземних гостей. Один з новоявлених вихідців Близького Сходу почав стверджувати, що це саме він керував автівкою, хоча свідки говорили про інше.

Тим не менш, за наданими документами міліція не виявила міграційних та транспортних порушень. Хоча працівники ДАІ зізналися – машину з польськими номерами ввезли через Молдову – тамтешні митники не зафіксували, коли вона перетнула кордон з Україною. Це і зіграло на руку іноземцям.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В підсумку їх відпустили. Старенький «Мерседес» же лишився на місці – його не змогли завести.

Пізніше екс-студент медуніверситету і представник арабської общини в місті спробував спростувати даний інцидент з допомогою казок Шахеризади: буцімто насправді в машині їхало троє людей – двоє молодих хлопців з Сирії і старший 50-річний чоловік з Йорданії – представник тамтешнього Міносвіти, який приїхав у робочих справах в Медуніверситет, а на переході до них вчепилися п’яні українські «ветерани війни у Іраку» (виявляється, що таких повно вештається Івано-Франківськом? – ред.).

Іншим аргументом арабів є те, що міліція та міграційна служба, які згодом приїхали на місце подій, не виявили будь-яких порушень зі сторони іноземців і відпустили їх. Але ж в обласному центрі хіба треба бути сліпим або глухим, щоб не бачити і не чути, хто кришує у місті т. зв. арабські кафе та нічні клуби, а також кіоски з шаурмою, що попри свою антисанітарію нині окупували увесь Івано-Франківськ.

Тому попри усе, щоб не говорили представники общин цих вихідців з Близького Сходу, в кожного мешканця міста про них і їхню викликаючи поведінку уже давно самостійно сформувалася своя думка, і в переважної більшості вона чомусь вкрай негативна. Мабуть теж служили в Іраку?..
За матеріалами «Галки»

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності