Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Арена Львів”, яку хотіли назвати іменем Бандери, співпрацює з фірмою окупантів?!

Фірма, яка працює в Росії, розіграла торги «Арени Львів» зі своєю компанією-партнером, а ДП «Арена Львів» не помітила змови на двох торгах між своїм улюбленим підрядником та його офіційним дистриб’ютором.

Про це повідомляє “НТА“.

У квітні ДП «Арена Львів» провело два тендери на закупівлю косарок для догляду за газоном з очікуваною вартістю 1,2 млн грн, а також спеціальної захисної тканини за 1,7 млн грн.

У двох закупівлях замовник визначив переможцем та планує укласти угоди з київською компанією «Енго». Фірма має поставити 4 газонокосарки марки Хонда (68,7 тис. грн за штуку) та Деніс (568,9 тис. грн за штуку), а також – майже 9 тис. метрів квадратних захисного поліетиленового полотна Еvergееn.

Єдиним конкурентом ТОВ «Енго» у двох закупівлях виступило ТОВ «Інструменти Донбасу», яке пропонувало поставити товари дорожче за суперника. Ця донецька компанія почала брати участь у закупівлях ДП «Арени Львів» лише у квітні цього року і лише у тих, де суперником виступало ТОВ «Енго».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

При цьому, ТОВ «Інструменти Донбасу» не подало більше половини необхідних довідок, які вимагав замовник.

На закупівлі газонокосарок у довідці про досвід виконання аналогічних угод ТОВ «Енго» вказало своїм попереднім замовником компанію-конкурента – ТОВ «Інструменти Донбасу».

Довідка ТОВ “Енго” подана на торги ДП “Арена Львів”

Більше того, на офіційному сайті «Енго» вказує ТОВ «Інструменти Донбасу» своїм офіційним дистриб’ютором

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТОВ “Енго” на своєму офіційному сайті вказує ТОВ “Інструменти Донбасу”

Все це може свідчити про неконкурентні узгоджені дії компаній-учасників з метою спотворення результатів торгів, що є порушенням п.1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Київська компанія «Енго» з недавніх пір є улюбленим підрядником ДП «Арена Львів». У 2019-му році фірма вже виконувала капітальний ремонт футбольного поля «Арена Львів» за 7 млн грн. На цьому тендері, за зверненням громадських активістів, Держаудитслужба (ДАСУ) зафіксувала ряд порушень Закону «Про публічні закупівлі», зокрема необґрунтований вибір переможця, який не надав всього переліку документів. Але попри висновок ДАСУ та порушення Закону, «Арена Львів» не розірвала договір з цим підрядником.

ТОВ «Енго» входить до групи компаній «Енго пруп» та належить громадянину Словаччини Норберту Затько.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фірма також має філіали у Білорусії та Росії і, зокрема, в окупованому Криму. Так, до прикладу, фірма Затька долучилась до будівництва футбольного поля ФК «Зеніт» у Краснодарі та була генеральним підрядником гольф-поля у Санкт-Петербурзі.

А на своїй Фейсбук-сторінці російський філіал «Енго» вітає РФ з «дньом побєди» жовто-чорною стрічкою.

Привітання компанії “Енго”

Знову активно отримувати замовлення від ДП «Арени Львів» ТОВ «Енго» почала вже цього року. З компанією уклали вже 6 прямих угод без застосування конкурентних процедур у системі Прозоро, а загальна сума переможених торгів від ДП «Арени Львів» склала 3,2 млн грн.

Нагадаємо, на початку грудня 2020го року новою директоркою ДП «Арена Львів» стала 33-річна киянка Ольга Манько.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше вона очолювала концерн «Медіа управління», а також керувала Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». У 2014 році вона балотувалась до Верховної Ради від «БПП», але не пройшла. Останні п’ять років працювала директором однієї з районних філій комунального підприємства «Київзеленбуд».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності