Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Арешт для штурмовиків

Syd-webСуд заарештував на 2 місяці одного з можливих учасників бійки під Адміністрацією Президента Ярослава Притуленко. Про це повідомив журналіст Дмитро Гнап в ефірі Громадського ТБ , під час включення з суду. Він уточнив, що таке рішення ухвалила суддя Шевченківського райсуду Валентина Маліновська.
Журналіст повідомив , що під час суду звинувачення аргументувало такий запобіжний захід на час слідства тим, що у Притуленка, який є безробітним і мав державного захисника, був виявлений ніж і вибуховий пакет, а при затриманні він завдав побоїв правоохоронцям. «Вони у складі групи з 300-500 осіб, діючи спільно, завдали ушкодження 70 міліціонерам, – процитував Гнап постанову суду. Звинувачення з боку прокуратури ґрунтувалося на свідченнях співробітників правоохоронних органів, які постраждали під час зіткнень. Прізвища свідків не розголошуються, у суді їх не було. Гнап повідомив, що зараз ні прокуратура, ані міліція не повідомляють список осіб, яких у вівторок судили. Журналіст озвучив наявний у нього перелік: Остащенко Олександр, Притуленко Е.С., Превір Єгор, Гарагуц В.В. , Черепко Г.А., Можненко С.Н. і Загорівка Владислав. У суді перебували депутати від опозиції, які готові взяти цих хлопців на поруки. Гнап уточнив, що раніше 2 місяці арешту суд дав Олександрові Солоненку, затриманому під пам’ятником Леніна. Це рішення ухвалила суддя Валентина Маліновська. Станом на 18:20 затриманому Черевку Г. суд також дав 2 місяці. Станом на 20:05 суд заарештував ще 3 хлопців – Юрія Болотова, Черепкова і ще одного юнака, прізвище якого не відоме. Раніше міліція Києва повідомила, що розслідує 11 кримінальних проваджень щодо подій, пов’язаних із захопленнями адмінбудівель, іншими інцидентами, що сталися 1 грудня в центрі столиці. У рамках розслідувань цих проважень затримано 9 осіб. По інцидентах з КМДА провадження відкриті за ст. 341 КК (захоплення державних або громадських будівель), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо правоохоронців ), ст. 294 (масові заворушення), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ст. 342 (опір представникам влади, правоохоронним органам), по вул. Банковій – ст. 294 , 345, 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу), 342, по Будинку профспілок – ст. 341, 194.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності