Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Армія РФ передислоковується на Донбасі: готує наступ на кількох напрямках

У Білорусі знову продовжили спільні з росією військові навчання. Цього разу – щонайменше до 17 квітня.

Це чергове продовження навчань на тиждень на білоруських полігонах, які безперервно йдуть з 29 квітня 2022 року. Загальна кількість продовжень склала 50 тижнів. Зазначається, що білоруські військові покращують навички, стають більш підготовленими до оборони, але як і раніше, вони не готові до наступальних дій через відсутність реального бойового досвіду.

Не виключається можливість локальних провокацій російських окупаційних військ на українсько-білоруському кордоні з метою не дати можливості нам передислокації резервів з того напрямку на схід.

Утім, лише минулого тижня інженерними підрозділами ЗСУ на півночі країни облаштовані декілька десятків мінних полів з використанням більше шести тисяч протитанкових мін. Прорито більше семи тисяч метрів протитанкових ровів та траншей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами командувача Об‘єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Наєва, обстановка в Північній операційній зоні стабільна та контрольована. Триває нарощування системи інженерних загороджень у областях, яка межують з Білоруссю та Росією.

Варто зауважити, що також зафіксовано передислокацію ворогом військ на Білогорівському виступі та ротацію російських підрозділів в районі Вугледара, звідки раніше було виведено 155-ту бригаду морської піхоти.

Разом з тим, на Лиманському напрямку, біля Кремінної, з’явилися нові підрозділи 3-ї і 24-ї бригад спецпризначення.

Ці досить неприємні моменти свідчать про те, що окупанти розглядають можливість наступів за декількома напрямками з метою розтягнути резерви ЗСУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаю, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Польща готує напад на білорусь. Для цього нападу поляки нібито готують білоруських емігрантів, які зараз воюють в Україні.

За його словами, в білорусі готується “державний переворот”. Лукашенко заявив, що країну хочуть “втягнути у війну”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності