Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Аукціон картини франківського “безхатька” допоміг йому відновити зір… безкоштовно

Іванофранківському художнику Володимиру Будаю, якому декотрий час довелося бути безхатьком, а нині він проживає у місцевому геріатричному пансіонаті, провели операцію для збереження зору, для чого кошти збирали на благодійному аукціоні з продажу його картини, але медики, зрештою, вирішили прооперувати чоловіка безкоштовно.

Тож на зекономлені благодійні кошти придбають окуляри та фарби для митця. Про це на своїй Facebook-сторінці розповів директор геріатричного пансіонату Віталій Яворський.

Художник, директор пансіонату та картина

У львівському медзакладі чоловіку провели операцію з видалення катаракти та заміни кришталика (в середньому така операція вартує від 10 тис. грн, – “ЗЛ”).“Неймовірна історія допомоги мешканцю Івано-Франківського геріатричного пансіонату – художнику Будаю Володимиру Терентійовичу, добігла свого завершення”, – написав Яворський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше на благодійному аукціоні виставили картину, яку нині уже 70-річний випускник Московської державної художньої академії Володимир Будай подарував директору пансіонату з нагоди 50-річчя. Її придбав за 4400 грн Антон Бровкін.

Антон Бровкін придбав картину художника, який втрачав зір

Крім того, благодійникам на банківську картку надійшло 1100 грн, ще 1500 грн отримали готівкою – загалом 7000 грн, пише Суспільне.

Кошти, зібрані для Володимира Терентійовича, будуть використані для придбання окулярів, а залишок — для придбання фарб, полотен, пензлів та інших матеріалів для створення нових витворів мистецтва”, — каже Віталій Яворський.

Після операції

Художник вважає: “Головне – мати друзів”.

Саме вони допомагали йому, коли Володимиру довелося пережити важкі роки, а саме, коли він був безхатьком.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності