Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Аваков створює гвинтокрилу поліцію… готуємося до виборів?

Раніше газета “За лаштунками” вже повідомляла, що МВС в особі міністра Авакова уклало договір з Францією на закупівлю 55 гвинтокрилих машин…

І ось тепер в Україні повним ходом триває створення вертолітної поліції, на що планують витратити півмільярда євро (15 млрд грн). До кінця 2018-го силовики планують отримати перші чотири-п’ять з 55 французьких вертольотів компанії Airbus. Нагадаємо, на початку року керівництво МВС і Нацполіції повідомило про старт великого вертолітного проекту, який реалізується українськими силовиками спільно з їх французькими колегами.

Радник голови МВС Іван Варченко запевняє, що всю партію вертольотів Україна отримає протягом двох-трьох років: “Зараз в МВС формується спеціальний підрозділ, який керуватиме цією вертолітної службою, – розповів нам Варченко. – До речі, ця служба, точніше отримані вертольоти, використовуватимуться і для потреб поліції, прикордонників і рятувальників. Для кожного виду операції буде певний вид вертольота. Одні будуть задіяні для евакуації людей і іншої допомоги в надзвичайних ситуаціях, інші – для патрулювання території або для чергування на певній ділянці. Крім того, в роботі поліції вертольоти будуть задіяні для спецоперацій по боротьбі зі злочинністю – для виявлення і переслідування порушників закону“.22_main_new.1516962192

До цього він додав, що вертольоти будуть задіяні і для спостереження за ситуацією на державному кордоні України.

За словами Варченка, для кожного вертольота буде передбачений екіпаж з 2-3 осіб, всього в цій службі планується близько 150-200 пілотів. Їх навчать надавати підтримку з повітря патрульній поліції, конвойним підрозділам і поліції превенції. До лав пілотів вертолітної поліції візьмуть тих, у кого вже є льотний досвід.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше голова Нацполіції Сергій Князєв заявляв, що на західні, східні і північні області країни в перший час дислокуватимуться по два екіпажі на регіон.

На столицю припадає найбільша кількість трас, тому в Києві повинні постійно перебувати один-два екіпажі“, – уточнив Князєв.

Планується, що на озброєнні у поліцейських з’являться три моделі вертольотів: H-145 (частіше використовується для патрулювання, придатний для перевезення спецназу), Н-125 і H-225, що мають широкий спектр застосування. Щодо міжнародного досвіду, екіпаж вертольота працює в зв’язці з наземними копами – останнім повідомляють про маршрут злочинців, і вони блокують рух на потрібних вулицях.

Зазвичай, при підтримка з повітря погоня за автомобілем закінчується через 30-40 хвилин на користь поліцейських.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності