Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Аваков у Франківську обізвав львів’ян дурними?

Минулого четверга в Івано-Франківську міністр внутрішніх справ Арсен Аваков побував на відкритті набору до нової поліції в області, набір (подача документів) до якої триватимуть до 18 вересня, потім буде три місяці навчання, відбір…

Проте, за чутками, всі місця в новій поліції уже наперед «заброньовано», адже зарплата в нових правоохоронців коливатиметься від 6 до 10 тис. грн..

Щоправда форму новим копчикам (зменшувальне ласкальне від амер. «cop» – ​поліцейський, – ​ред.) доведеться купувати самим, але при такій зарплатні це не так і страшно, хоча невідомо, що робитимуть з формою ті, хто не пройде відбір до органів, де «не існує корупції»?

Зауважимо, що цього дня спостережливі очі відразу звернули увагу на надмірно опуклу чорну куртку на Міністрі, яку той намагався ніде не скидати. Кажуть, що обережний Міністр, побоюючись якогось теракту, мабуть, збоку «непередбачуваних гуцулів», завбачливо одяг під куртку бронижелет.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що під час спілкування з ЗМІ Міністру пригадали інцидент, коли у Львові, під час такого ж дійства, він намагався говорити українською, на що отримав зауваження львів’ян, а через незнання державної української мови один громадський активіст подав на Авакова до суду, який мав відбутися саме цього дня, 3 вересня, о 10 годині. Про що повідомив у Facebook громадський активіст Святослав Літинський:

«Суд проти Авакова відбудеться в четвер, 3 вересня, у Львові. Наша вимога: зобов’язати МВС надати Літинському автентичний переклад державною мовою виступу міністра внутрішніх справ. Приміщення суду – ​на вулиці Чоловського, 2 у Львові. Львівський обласний адміністративний суд, у четвер о 10.00».

Більше того, активісти вимагають перекладати усі виступи Авакова державною українською мовою…

І ось як Арсен Аваков прокоментував цей випадок прикарпатським ЗМІ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«У Львові я виключно україн­ською розмовляв, так, як і зараз. Львів’яни бувають теж дурні, вибачте, як і дурні харків’яни, і взагалі люди бувають різні. Але якщо ви мене розумієте – ​чи я українською мовою говорю, чи російською, – ​головне, що ви мене розумієте. Якщо хтось хоче випендритись та подати до суду на міністра і цим самим зробити собі славу, то нехай», – ​сказав Аваков.

Щодо присутності на судовому засіданні, то міністр зазначив, що у нього натомість є дуже багато справ.

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності