Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Авіа-судно нового покоління пройшло випробувальний політ (фото)

Незабаром на зміну звичним для нас літакам може прийти авіа-судно нового покоління. І це вже не просто вигадки або припущення, а констатація факту. Адже зовсім недавно в Німеччині вже відбувся випробувальний політ дослідного зразка літака Flying-V, який назвали на честь знаменитої однойменної електрогітари Gibson.

Його зовнішній вигляд і технічні характеристики просто вражають свідомість!

Прототип повітряного судна створили в Делфтському технологічному університеті в Нідерландах за підтримки голландської авіакомпанії KLM. Очікується, що остаточна версія літака зможе перевозити до 314 пасажирів, а сидіння будуть розміщуватися навіть у крилах.

Згідно із задумом інженерів, крила літака, які утворюють характерну букву V, будуть утримувати пасажирську кабіну, вантажний відсік і паливні баки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зараз дослідники активно займаються створенням комерційної версії літака. У задній частині судна буде встановлена ​​пара турбовентиляторних реактивних двигунів, що поєднує в собі газотурбінний двигун і вентилятор для прискорення повітря.

А покращена аеродинамічна форма і зменшена вага літака дозволять знизити витрату палива на 20% в порівнянні з сучасними моделями літаків – такими, як Airbus A350-900.

В якості палива Flying-V буде використовувати рідкий водень замість гасу, який забруднює повітря діоксидом вуглецю, оксидом азоту та сажею.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності