Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Авіатроща гелікоптера ФСБ біля Курил, – де були японці?

У Росії 23 вересня над Курилами розбився бойовий гелікоптер ФСБ Ка-27. Він здійснив жорстку посадку в районі гори Гостра.

Про це повідомив Telegram-канал Baza. За даними каналу, вертоліт здійснював навчальний політ.

За різними джерелами, на борту Ка-27 перебували від трьох до п’яти членів екіпажу. За інформацією Baza, у гелікоптері були три співробітники ФСБ.

Гелікоптер вилетів о 22:09 за місцевим часом. Екіпаж незадовго до можливого краху перестав виходити на зв’язок. За останніми координатами він перебуває в районі південного схилу гори Гостра.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про долю екіпажу поки нічого невідомо. Пошукові роботи припинені до ранку.

Варто зазначити, що Ка-27 – радянський багатоцільовий гелікоптер корабельного базування, який за кодифікацією НАТО отримав кодову назву “Равлик”.

Розроблювався в ОКБ Камова на початку 70-х років. Дослідний зразок мав назву “252”, його перший політ відбувся 8 серпня 1973 року.

На основі прототипу “252” було зроблено дві основні модифікації гелікоптера: протичовновий Ка-27ПЛ (“500”) і пошуково-рятувальний Ка-27ПС (“501”).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Призначення Ка-27 полягає у визначенні місця знаходження та ураженні підводних човнів, які курсують на глибині до 500 м і швидкість яких не перевищує 75 км/год.

Гелікоптер здатний здійснювати розвідку і знищувати об’єкти на відстані до 200 км від корабля-авіаносця.

Раніше, 22 вересня, у Хабаровському краї Росії зник із радарів літак Ан-26. На його борту перебувало шестеро осіб, про їхню долю нічого не відомо. Припускають, що авіасудно могло розбитися в гірській місцевості.

Нагадаємо, напередодні падіння гелікоптера, 22 вересня, на Київщині обстріляли автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, за однією із версій це міг бути замах російських спецслужб…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО – ілюстративні

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності