Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

АВСТРІЄЦЬ У ЛЬВОВІ ХОЧЕ СТАТИ МЕЦЕНАТОМ

Унікальна архітектурна споруда Львова, «Фабрика варення», перетвориться на культурний центр.
Австрійський історик і засновник Центру міської історії Центрально-Східної Європи Гаральд Біндер планує перетворити унікальну будівлю на вулиці Богдана Хмельницького, 124 в культурний комплекс. Про це повідомляється в одному з епізодів фільму про львів’ян в рамках проекту Феномен Львова. «Я купив фабрику в Підзамче, так звану фабрику повидла. Тут буде культурний комплекс – ​театр, кіно, мистецтво, музика. Я гадаю, для Підзамче це також добре, адже ця частина Львова вважається у львів’ян індустріальним районом. Але я думаю, що у нього є потенціал стати культурним районом», – ​говорить Біндер.

Мета Центру міської історії Центрально-Східної Європи полягає в ініціюванні розвитку актуальних наукових питань і формуванні обґрунтованої думки, а також завдяки конференціям, семінарам і виставкам, в популяризації наукового та культурного обміну інформацією. У некомерційній організації, заснованій в 2004 році, працюють історики, соціологи, культурологи та архітектори.

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності