Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Австрія запровадила локдаун – прощавайте, недорогі гірськолижні курорти Альп

Сьогодні зранку, 22 листопада, Австрії розпочався національний локдаун, який буде тривати щонайменше 20 днів – для всіх без винятку, в тому числі і для щеплених.

Видання Kronen Zeitung пише, що рішення було прийняте на засіданні федеральних урядів.

За повідомленнями ЗМІ, локдаун буде у вже звичній формі – з домівки можна буде вийти лише на роботу та за життєво необхідними потребами: для закупівель їжі, в аптеки, до лікаря або на тестування на COVID та ін. Ані туризму, ані будь яких розваг в цьому списку нема.

Локдаун запровадять на 20 днів, тобто до 13 грудня. Потім для вакцинованих обіцяють волю…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
 “Невакциновані люди повинні залишатися на карантині навіть після того, як пройдуть 20 днів… федеральний уряд має офіційно оголосити про карантин по всій Австрії, – пише Kronen Zeitung – федеральний канцлер Александер Шалленберг (Alexander Schallenberg – нім.) хоче попросити тих, хто щеплений від коронавірусу, про «солідарність»”. 
ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:
Про підтримку національного локдауну і закриття ресторанів, роздрібної торгівлі, культурних закладів тощо, висловилась і партія Зелених, яка сформувала уряд в коаліції з політичною силою Шалленберга – Австрійською народною партією (Österreichische Volkspartei, ÖVP – нім.). Локдаун підтримала і більшість представників регіональних та місцевих владних структур Австрії. Загальноавстрійський карантин торкнеться і дітей, молоді. Дошкільні і навчальні заклади залишаться відкритими у режимі догляду за дітьми – тобто ходити в школу необов’язково. Прийти зможуть лише ті діти, які не мають змогу долучитися до занять в он-лайні. Про те, аби батьки залишили дітлахів вдома окремо попросив федеральний уряд і губернатори (див. тут). Шалленберг сказав, що це тому, що Австрія має надзвичайно велику кількість випадків у цих вікових групах“. 
З огляду на розвиток пандемії в Австрії, вочевидь, мають скорегувати свої плани і багаточисельні туристи, які з метою заощадити не відпочивають на дорогому українському гірськолижному курорті, а тому досі обирали значно дешевшу та якіснішу Австрію.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності