Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Азербайджан і Туреччина нагинають нафтогазову промисловість РФ, і не тільки це…

Почалася перша пробна подача азербайджанського газу з Греції до Болгарії сполучним трубопроводом Греція-Болгарія, що стало можливим завдяки Туреччині, повідомляє радіостанція BNR.

Очікується, що тестове постачання буде проведено до кінця червня.

Постачання азербайджанського газу до Європи – Італії, Греції та Болгарії – почалися 31 грудня 2020 року по Транс-Адріатичному газопроводу (TAP).

Однак через відсутність інтерконектора обсяги поставок азербайджанського газу до Болгарії були в кілька разів меншими від запланованого – 250-300 млн кубометрів на рік замість 1 млрд кубометрів на рік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наприкінці березня 2022 року оператор IGB повідомив, що IGB вже підключений до TAP, що дозволить налагодити постачання азербайджанського газу до Болгарії інтерконектором.

Як тільки IGB буде введено в експлуатацію, врізання спочатку забезпечить Болгарію 1 млрд. кубометрів газу на рік з подальшим збільшенням до проектної потужності 3 млрд кубометрів газу на рік.

Посол Азербайджану в Софії Гусейн Гусейнов повідомив: “Постачання узгоджених обсягів газу почнеться з 1 липня”.

***

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас президент Туреччини Ердоган оголосив про початок укладання газопроводу на дні Чорного моря біля берегів Туреччини, повідомляє турецький телеканал ТРТ.

Туреччина розраховує вже у першому кварталі 2023 року видобути з нового родовища в Чорному морі 10 млн. кубометрів газу.

***

А Франція наростила закупівлі російського газу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Незважаючи на домовленість між країнами Європейського союзу, знизити імпорт палива, а надалі повністю відмовитися від нього — The Daily Express.

У звіті, наведеному виданням, зазначено, що у квітні та травні РФ відправила до Франції скраплений природний газ та інші енергоносії на суму €900 млн.

***

Bloomberg повідомляє, що Німеччина вирішила не націоналізувати Gazprom Germania, яка входить до російської групи «Газпром», щоб «не роздратувати Володимира Путіна».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Gazprom Germania володіє через компанію Astora найбільшим у Німеччині підземним газовим сховищем, яке вважається одним із найважливіших елементів енергетичної безпеки країни.

Нагадаємо, що ця сама Німеччина, не зважаючи на санкції та війну в Україні, збагатила російський нафто-газовий комплекс на 6 млрд. євро, і при цьому вона безсоромно хвалиться, що заблокувала 3,7 млрд. євро російських активів. Цікава математика виходить у цих політиканів…

***

Водночас Росія заблокувала в себе на залізниці тисячі цистерн із казахською нафтою для Заходу, після того, як президент Казахстану тепер привселюдно в очі Путіну висказав, що не визнає гібридних псевдореспублік Л/ДНР, заслуги РФ в гасінні казахського майдану і т.ін. Тож натомість, Казахстан заблокував у себе ешалони із російським вугіллям…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності