Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Азербайджано-Турецький військовий парад з нагоди визволення Карабаху, – Путін в ауті (відео)

В Азербайджані 10 грудня святкували День перемоги у війні за Нагірний Карабах.

Президент Ільхам Алієв заявив про успішний захист Азербайджаном своєї територіальної цілісності.

При цьому він додав, що Єреван і Севан, а також область на схилі Зангезурського хребта історично належать Азербайджану.

Для участі в параді в Азербайджан прибув президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, а збройні сили обох держав провели спільний військовий парад, як змусив Путіна призадуматися:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президенти Азербайджану Ільхам Алієв та Туреччини Реджеп Таїп Ердоган разом з трибуни урочисто відкрили парад. Трибуну було прикрашено державними прапорами Азербайджану й Туреччини.

 

«Відтепер боротьба, що велася на політичному та військовому полях, триватиме на багатьох різних фронтах… Якщо вірменський народ зробить відповідні висновки з подій у Карабаху, це буде початком нової ери в цьому регіоні», – сказав Ердоган.

У параді на площі Азадлиг (площа Свободи) взяли участь понад три тисячі військовослужбовців, було залучено близько 150 одиниць бойової техніки, у т.ч. турецькі БПЛА. У парадному розрахунку разом з азербайджанськими військовослужбовцями крокували військові ЗС Туреччини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На початку церемонії хвилиною мовчання було вшановано загиблих.

Пролітаючи над Баку, військові літаки залишили в небі димову завісу у вигляді прапора Азербайджану, на бойових вертольотах були вивішені прапори Азербайджану й Туреччини.

На параді також було продемонстровано військові трофеї, які було захоплено ЗС Азербайджану в ході військової операції у Нагірному Карабаху.

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан 27 вересня почали бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

9 листопада прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ та Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху. Відповідно до цього документа, сторони зупиняються на зайнятих ними позиціях, а уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж коридору, що з’єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається російський миротворчий контингент.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності