Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Азов” – не терористи, а окремий загін спецпризначення Нацгвардії України (+останнє відео полонених в Оленівці)

“Азов” не терористи, а окремий загін спеціального призначення Національної гвардії України, йдеться у заяві Нацгвардії.

Через власні наративи та пропаганду у своїх та іноземних ЗМІ, росія прагне зробити “Азов” так званим “неонацистським полком”.

Для цього росія постійно вигадує і поширює різні жахливі історії про його діяльність, його воїнів робить об’єктом залякування людей у росії та світі, а його знищення однією з цілей війни.

Рішення верховного суду рф щодо визнання полку “Азов” “терористичною організацією” є спробою вивести бійців полку з-під дії Третьої Женевської конвенції, заявив омбудсмен України Дмитро Лубинець.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Росія, як прогнозує Лубинець, відмовлятиме у доступі до військовополонених представників Міжнародного комітету Червоного хреста і вважатиме це законним.

Головне управління розвідки Міноборони України з’ясувало подробиці вбивства українських військовополонених у Оленівці.

Допити полонених проводили слідчі т. зв. “мвс днр” спільно з представниками ПВК “Вагнер” та фсб рф. Під час допитів активно використовувалися фізичні тортури та побої, аби фізично принизити та морально зламати українців.

У разі реалізації цього плану представники фсб планували залучити українських полонених до зйомок у проросійських репортажах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією ГУР МОУ, російська сторона не планувала обмінювати військовополонених і з метою приховування неналежних умов і форм їхнього допиту (що могло б стати доказовою базою в Гаазькому суді) навмисне знищила полонених.

За наявними даними, мінування місця утримання українських бійців було здійснено бойовиками ПВК “Вагнер” з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого розповсюдження пожежі у приміщенні.

Останнє відео із ще живими “Азовцями” у колонії в Оленівці:

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності