Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Багатотисячний мітинг у Будапешті, – Орбан і його уряд дістали навіть мадярів…

Учасники акції протесту в Будапешті заблокували будівлю угорського парламенту, де також розміщується кабмін, вимагаючи відставки корумпованого уряду прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Як повідомляє Євроньюс, протестувальники повністю заповнили головну площу Будапешта. За деякими даними, в акції взяли участь сто тисяч людей, що робить її однією із двох найбільших опозиційних політичних демонстрацій за останні роки.

Мітингарі вийшли на заклик нового претендента на посаду глави уряду Петера Мадьяра. Протести почалися після публікації Мадьяром, колишнім соратником Орбана, аудіозапису, що підтверджує корупцію в угорському уряді.

Раніше Петер Мадьяр належав до елітного кола правлячої партії, він був чоловіком екс-міністра юстиції Юдіт Варгі. Але два місяці тому він залишив лави правлячої партії ФІДЕС і з того часу сколихнув політичний ландшафт Угорщини, оприлюднивши зипис, на якому його ексдружина розповідає про урядову корупцію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Білому домі висловили стурбованість наступом на демократичні інститути, який відбувається в Угорщині, а також ситуацією з корупцією в країні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності