Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

БАЙДЕН ПОГОДЖУЄТЬСЯ… З СААКАШВІЛІ

Наприкінці минулого тижня в ході антикорупційного форуму в Одесі Саакашвілі звинуватив Кабінет міністрів України на чолі з Арсенієм Яценюком, а також найбільших бізнесменів країни в причетності до масштабної корупції. Серед названих імен олігархи Ігор Коломойський, Дмитро Фірташ, Рінат Ахметов. Крім того, Саакашвілі оприлюднив корупційні схеми.

Заяви голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі про корупцію є підставою для відкриття кримінальних справ. Про це в понеділок у ході брифінгу заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.
«У принципі, повідомлення в ЗМІ, виступи на таких форумах (як виступ Саакашвілі, – ​ред.) є підставою для внесення даних до ЄРДР», – ​уточнив він.

За словами Ситника, за багатьма фактами, які вказав одеський губернатор, є напрацювання в бюро.

Голова ж парламентської фракції БПП Юрій Луценко погодився, що це є підставою для відкриття кримінальних справ, але зажадав від Саакашвілі доказів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Спікер же Верховної Ради Володимир Гройсман на брифінгу у понеділок заявив, що звинувачення від губернатора Одещини в корупції на адресу високопоставлених чиновників і політиків не послаблять позиції коаліції… – ​Себто: своїх не здаємо?

А вже у вівторок віце-президент США Джо Байден, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, заявив, що в світі немає жодної демократичної країни, де процвітає корупція.

«Я ніколи не розказую людям з інших країн, що вони повинні робити, але ви не можете назвати жодної демократії у світі, де процвітає ракова пухлина корупції. Ви не можете знайти ні одну таку країну», – ​сказав він.

Байден, зокрема, закликав провести судову реформу, щоб мати змогу притягнути до відповідальності винних, і щоб вищі чиновники відділяли свої інтереси від державних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він додав, що і олігархи, і не олігархи мають сплачувати податки, діяти за одними правилами, не вдаватися до тиску на суддів.

Байден повторив, що США й надалі будуть збільшувати свою фінансову допомогу Україні для здійснення необхідних реформ.

Синхронний переклад фрази Байдена про корупцію прозвучав у Верховній Раді наступним чином: «Ви не можете знайти ні одної демократії у світі, де ракова пухлина корупції так процвітає».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності