Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Балаган демократії або переворот Львові, – мера усунуто від керування містом…

Як і передбачала газета “ЗЛ” ново-переобраний мер Львова напередодні, вчора, 24 листопада, під час першої сесії новообраних депутатів у Львівській міській раді відбувся переворот, в результаті місто залишилося без міського голови, бо Андрія Садового усунули від повноважень. 

Про це повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Відбулось. Таке у цивілізованому суспільстві називають переворотом 34 депутати прийшли сьогодні на сесію – ЄС, Свобода, Варта. Голова ТВК привів до присяги депутатів, не привівши до присяги міського голову“, – йдеться у повідомленні Москаленка.

За словами Москаленка, таке а Україні відбувається вперше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Новообрані депутати утворили президію, яка фактично може перебрати на себе повноваження міського голови.

Додамо, що заступник міського голови Львова написав у поліцію заяву на ТВК.

Йдеться про постанову про призначення сесії Львівської міської ради на 24 листопада, прийняту нею 22 листопада.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Узурпація влади у Львові, – що має на увазі Садовий?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що проведення сесії без голови міської ради – це намагання узурпувати владу у Львові. Адже депутати під час такої сесії зможуть обрати секретаря (в.о. голови ради), президію, заступників міського голови і членів виконкому фактично без самого голови ради. Після цього депутати зможуть фактично керувати містом без впливу міського голови.

Отож, як коментує політичний аналітик і діяч Тарас Боднар, вчора “Європейська солідарність” (кандидат від якої Олег Синютка, підтриманий програвшим у першому турі свободівцем Русланом Кошулинським та іншими, ганебно програв у другому турі вибори мера своєму колишньому босу Андрію Садовому, хоча вже перед виборами приймав вітанні із “шаленою” перемогою)  разом з «Вартою» та «Свободою» провели перше засідання Львівської міськради без новообраного мера Садового (треба чекати офіційного рішення ТВК) та без присутності ще двох фракцій: «Голосу» та «Самопомочі», які відмовилися брати участь у цих діях, вважаючи їх неправильними.
Разом ці три фракції мають більшість — 34 голоси з 64 — цього достатньо, щоб обрати президію, яка тепер може без мера проводити сесії, на яких призначать заступників міського голови і все керівництво, при цьому зводячи нанівець у цьому балагані демократії роль мера, якому понад 60% львів’ян та прилеглих сіл, що входять до ОТГ, висловили свою довіру…

Коли екзитполи показали перемогу Садового, то “Європейська солідарність” зробила мені такий подарунок”, – прокоментував переворот сам Андрій Садовий, якого Олег Синютка після перших екзитполів поспішив привітати із перемогою…

Через непродумане і поспішне скликання першого засідання сесії нової Львівської міськради виникла криза управління у населених пунктах, приєднаних до Львівської ОТГ. Причина у тому, що автоматично припинилися повноваження мерів та сільських голів, а Львівська міськрада ще не перебрала на себе відповідальність за ці території та управління ними.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Справа в тому, що ще 17 листопада Верховна Рада прийняла закон №3651-д, який врегульовує діяльність органів місцевого самоврядування та РДА, враховуючи всі зміни, які відбулися внаслідок децентралізації та утворення нових громад і районів. Зокрема, йдеться про розподіл повноважень щодо комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань. Наразі закон не вступив у дію – його ще не підписав президент.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності