Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Балога відбілює свою біографію для участі в президентських перегонах

222339fe5a95c405f15c1Про це народний депутат Віктор Балога, котрого уже кілька місяців як називають сірим кардиналом виборчого штабу кандидата у президенти України на майбутніх виборах – Анатолія Гриценка, заявив у інтерв’ю для Української Правди, відповідаючи на запитання журналіста про те, що саме Віктор Балога привів Віктора Медведчука у велику політику.

– Я, мабуть, найбільшу помилку зробив у житті, коли це зробив (пішов на співпрацю з Віктором Медведчуком – ред.). Але в деталях якщо сказати, то ви мене зрозумієте. По-перше, я був тоді по віку, як ви сьогодні – мені було 32 роки. На той час у Закарпатті я мав у громади авторитет, був на слуху, як сьогодні Нефьодов в уряді Гройсмана. Такий собі вундеркінд з підтримкою людей. До мене приїхав губернатор і каже: “Я хотів би тебе познайомити з Віктором Медведчуком. Він буде замість мене висуватися на посаду депутата”. Щоб ви розуміли, я на той час не знав, які є партії, хто є спікером парламенту. Я був абсолютно аполітичний. От прийшла людина, батьки якої вчили мене в школі (батьки губернатора) І просить мене – підтримай, – розповів Віктор Балога.

— Як саме підтримай? Вкидати бюлетені, ставити виборчу комісію?

— Піти агітувати, тому що я маю підтримку, мене люди поважають, зі мною рахуються, до моєї думки прислухаються. Я пішов у поле. Я пам’ятаю, десь 90% набрали. Одностайна підтримка. Я з цим швидко розібрався.

До речі, мене люди висували у Верховну Раду, щоб я йшов у 1998 році. Я казав: “Для чого? Мені це не потрібно, я піду мером, буду тут працювати, ходити по землі, займатися каналізацією”. І я не пішов у Верховну Раду, а туди пішов по Мукачівському округу Суркіс.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

— Ви за Суркіса теж агітували?

— Для чого було агітувати, якщо ми стали командою? Буквально через рік я став губернатором. Тоді вже зрозумів, що ми з різних світів, у нас різні бачення і різні цінності. Через це я почав департизацію Закарпатської області. На той час усі мери обласних підпорядкувань, районних підпорядкувань, всі міськадміністрації, губернатор, голова обласної ради – всі були членами СДПУ(о). Всі.

Протягом трьох тижнів всі голови адміністрацій районів, рад, всі вийшли з партії СДПУ(о). І я так само. Я цю помилку перед закарпатцями виправив. Після того вони не змогли пройти в парламент, ніхто ніякі голоси не набирав. Тому є такий гріх, але я його виправив.
Балога: Ніколи не було війни між урядом і Банковою. Було непорозуміння між першою особою уряду і президентом України

— Що ви отримали від Суркіса і Медведчука за таку підтримку?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

— Я отримав купу проблем і інтриг. Молодий хлопець, який нічим не переймався, і тут втянули в політику – тільки одні проблеми почалися й інтриги.

Більше – у прямій мові Віктора Балоги.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності