Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Банки виводять валюту за кордон

За даними НБУ, за підсумками січня негативне сальдо по зовнішнім короткостроковим кредитам банків (тобто перевищення надходжень позик над виплатами по них) склало 136 млн. дол, тоді як за аналогічний період 2014 року сальдо було позитивним на рівні 876 млн. дол (за весь минулий рік +481 млн. дол).

Негативне ж сальдо по середньостроковим та довгостроковим кредитам і облігаціям банків у січні становило 79 млн. дол, тоді як за аналогічний період минулого року «мінус» 69 млн. дол. Загалом за весь 2014 рік відповідний показник становив –1,89 млрд. дол.

Зауважимо, що за підсумками 2014 року, згідно з даними фінансової звітності, обсяг валютних коштів банків (що у випадку «дочок» західних фінансових груп є здебільшого фондуванням материнських і сестринських структур, – ред.), зокрема, в «Райффайзен Банку Аваль» скоротився на 318,7 млн. дол (–49,8%), а в Unicredit Bank – на 372 млн. дол (–27%). Скорочення відповідних зобов’язань відбувалося на фоні зменшення масштабів бізнесу вказаних фінустанов («схуднення» як кредитного, так і депозитного портфелю).

Щодо дочок російських держбанків, то ситуація в них дещо інша. Так, зокрема, на фоні одного з найбільших відтоків валютних вкладів клієнтів у системі торік ВТБ Банк збільшив валютні борги перед іншими банками на 110,2 млн. дол. (+10,6%). У «Дочірнього банку Сбербанку Росії» відповідний показник становив +175 млн. дол (+12,9%).
Джерело: БК

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності