Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Барбадос остаточно звільнився від пут Британської імперії

Карибська держава Барбадос оголосила про свою остаточну незалежність від Великої Британії – замість британської корони країною буде керувати президент.

Як повідомляє CNW, парламент цієї карибської держави одноголосно 25 голосами виступив за внесення поправок до Конституції, які перетворять країну з конституційної монархії на парламентську республіку.

За словами прем’єр-міністра Міа Моттлі, нового президента приведуть до присяги 30 листопада. Ним стане Сандра Мейсон, яка була призначена Єлизаветою II генерал-губернатором Барбадосу (офіційним представником королеви). Після цього буде ухвалено нову конституцію.

Моттлі зазначила, що Барбадос йшов до республіканської форми правління понад 20 років, але досяг цієї мети, щоб самостійно вирішувати усі свої питання. Змінювати свою назву країна при цьому не збирається.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лідер місцевої опозиції єпископ Джозеф Атерлі підтримав перехід від монархії до республіки, але розкритикував владу країни – начебто вона вчинила це не зовсім законним шляхом і у найбільш невдалий час – під час пандемії коронавірусу.

Зазначимо, що Бабрадос був колонізований англійцями ще за часів короля Джеймса I у 1625 році. В 1966 році країна здобула незалежність, зберігши управління з Лондона.

Нагадаємо, раніше на сина королеви Єлизавети подали до суду через зґвалтування.

9 квітня помер 99-річний принц Філіп, не доживши два місяці до свого 100-річчя.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Єлизавета II повернулася до виконання своїх обов’язків за чотири дні після смерті чоловіка.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності